FAQ: Frequently asked questions

Löydätkö alta kysymyksesi?

Jos kysymykset eivät aukea, niin voit myös soittaa asiakaspalveluumme 0207411151.

Klikkaa allaolevia otsikoita nähdäksesi lisäohjeita kustakin osiosta.

YRITYKSILLE

Sinä voit hankkia koulutusoikeuden:

Verkkokaupasta tehty hankinta:

 • Yleiset verkkokaupan maksumenetelmät ovat käytettävissäsi.
 • Koulutuksen voi aloittaa heti.
 • Usean koulutusoikeuden oston tehneelle käyttäjälle tulee ns. Ryhmätilaajatili. Tämä käyttäjä voi hallita yrityksensä käyttäjiä Trinnon järjestelmässä. Kutsuttavasta tarvitaan nimi, sähköposti ja syntymäaika. Lähetetty kutsu voi mennä kutsuttavalla Roskapostikansioon.
 • Ryhmätilaajalla on oikeudet RYHMÄT-sivulle, josta hän kutsuu käyttäjät koulutuksiin.
 • Koulutuksia voi ostaa lisää KAUPPA- tai MINÄ-sivuilta.

Laskutuksen kautta tehty hankinta:

 • Laskutusasiakkaalle tehdään tarvittava määrä Ryhmätilaajatilejä sekä yrityskohtainen ryhmä. Tai useampi koulutuskohtainen ryhmä.
  • Ryhmätilaajan vaihtuessa koulutusoikeudet ja -tiedot pysyvät yrityksellä.
 • Asiakaspalvelumme toteuttaa menetelmät seuraavan työpäivän kuluessa.
 • Ryhmätilaaja kutsuu koulutettavat ryhmät-sivulta (vaatii sisäänkirjautumisen).
 • Koulutusoikeuksien lisähankinnat onnistuvat samalla kaavakkeella tai Asiakaspalvelumme kautta.

Sähköisen tarjouspyynnön tai asiakaspalvelun kanssa tehdyn neuvottelun kautta sovitun kaupan voi maksaa verkkopankissa tai laskutuksella.

Yleistä:

 • Trinnon koulutusjärjestelmään kutsutut käyttäjät saavat henkilökohtaiseen sähköpostiinsa linkin, jolla he aktivoivat tilinsä ja pääsevät suorittamaan koulutuksen.
 • MINÄ-sivulta löytyvät ne koulutukset, joihin käyttäjällä on suoritusoikeudet.
 • Ryhmätilaaja saa sähköpostiinsa viestin, kun käyttäjä on suorittanut koulutuksen loppuun.
 • Käyttäjä saa sähköpostiinsa todistuksen suoritettuaan koulutuksen loppuun. Todistus löytyy myös käyttäjän henkilökohtaiselta MINÄ-sivulta.
 • Kortti postitetaan käyttäjän tietoihin määritettyyn postiosoitteeseen. Ryhmätilauksissa (yritysasiakkuuksissa) kortti toimitetaan Ryhmätilaajan määrittämään postiosoitteeseen.

Yhtäjaksoisesti suoritettuna koulutus kestää neljä tuntia (4h). Verkkokouluttamisen perusideana kuitenkin on, että sen voi suorittaa sen mittaisissa osissa kuin haluaa. Suorittaessa koulutuksen ilman taukoja voi koulutuksen tehdä lyhyessä ajassa, mutta halutessaan voi edetä rauhassa ja kerrata osioita. Järjestelmä tallentaa sijaintisi ja ehdottaa jatkamista siitä mihin viimeksi jäit. Koulutuksessa ei voi jättää mitään osioita suorittamatta eikä sivulta voi siirtyä seuraavalle ennen kuin asia on käyty läpi. Kyselyistä pääsee eteenpäin, kun on antanut riittävän määrän oikeita vastauksia.

Näin työturvallisuutta valvova viranomainen toteaa meille sähköpostissa:

Kun me valvomme työturvallisuuslainsäädännön toteutumista työpaikoilla,
emme kysy onko työturvallisuuskorttia vai ei. Tosiasiallinen tilanne ratkaisee,
mitä on perehdytetty ja koulutettu tai ei ole. Ja koulutus pitää tietenkin olla
relevanttia kyseessä olevaan työhön nähden.
Jarmo Osmo
Ylitarkastaja / Överinspektör
Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto / Työsuojelun vastuualue

Trinno eTYÖTURVAKORTTI® -koulutuksen sisältö on toimialariippumaton, joka silloin on Avin mukaan jokaisen työhön relevanttia. Käyttäjä saa Trinnon koulutuksen suorituksesta sähköisen todistuksen, joka yksilöi koulutuksen suorittaneen henkilön sekä saadun koulutuksen sisällön. Näin ollen Avi huomioi Trinnon työturvallisuusperehdytyksen osana työntekijän perehdytystä.

Työturvallisuuden kouluttamiseen tai korttipätevyyksien myöntämiseen ei ole mitään lakeja. Eli “virallista” työturvallisuuuden osoittamaa korttia ei ole. Trinnon myöntämä eTYÖTURVAKORTTI® on meidän koulutuksesta myönnetty osoitus yleisestä työturvallisuusperehdytyksen suorittamisesta.

Koulutuksen voi hankkia itselle, toiselle tai useammalle muulle käyttäjälle. Hanki ensin koulutus ja kutsu sitten käyttäjät koulutukseen. Ostaessasi koulutusta yhdelle tai useammalle henkilölle sinun tulee valita Toiselle/Ryhmälle (ks. kuvan nro 1.). Tilisi rooli muuttuu Ryhmätilaajaksi, jolloin sinulle tulee oikeus kutsua ostamasi määrä käyttäjiä suorittamaan hankkimasi koulutuksen. Voit antaa ryhmällesi nimen (2.), mikä helpottaa useamman ryhmän hallintaa. Useampia ryhmiä voi olla paikkakunnan, projektien, organisaation tmv vuoksi. Lopuksi lisäät ostoksesi istoskoriin (3.).

Trinno verkkokoulutus verkkokauppa ostaminen toiselle tai ryhmälle

Käyttäjien kutsumiseen tarvitaan vain nimi, sähköposti ja syntymäaika. Järjestelmä lähettää siitä kutsun käyttäjälle. Sinä saat Ryhmätilaajana tiedon, kun lisäämäsi käyttäjä on suorittanut koulutuksen hyväksytysti loppuun.

Ensisijaisesti suosittelemme hankkimaan koulutukset verkkokaupastamme. Mikäli se ei ole mahdollista voit hankkia koulutukset laskulla täyttämällä vaaditut tiedot kaavakkeelle.

Sinulla on ostohetkestä 12kk aikaa kutsua käyttäjiä koulutukseen. Sen jälkeen voit ottaa asiakaspalveluumme yhteyttä, jos oikeuksia uhkaa jäädä käyttämättä. Löydämme varmasti asiaan sinua hyvin palvelevan ratkaisun.

Työn tilaaja päättää miten työturvallisuusperehdyksen voi hänen kohteeseensa osoittaa.

Trinno eTYÖTURVAKORTTI -koulutuksen suoritettuasi saat heti sähköpostiisi PDF-todistuksen. Todistus on myös saatavilla käyttäjän MINÄ-sivulta.

Asiakaspalvelumme tilaa perjantai aamuisin kaikille viikon aikana koulutuksen loppuun suorittaneille Trinno eTYÖTURVAKORTIT. Kortit postitetaan saman päivän aikana, jolloin kortit ovat asiakkaalla seuraavalla viikolla.

Varmistathan, että omissasi tai ryhmätilaajasi tiedoissa on kortin toimitusosoite määritettynä.

Jokaisesta Trinnon koulutuksesta ei toimiteta korttia.

RYHMÄTILAAJILLE

Ryhmätilaaja hallinnoi yrityksen käyttäjiä Trinnon palvelussa. Eli kutsua ja poistaa käyttäjiä yrityksen ryhmästä.

Ryhmätilaajalla on myös oikeudet seurata ryhmän käyttäjien etenemää koulutuksissa. Niitä pääset käymään läpi Siirry raportointiin tästä -painonapin avaamalla välilehdellä.

Ryhmätilaajan lisättyä käyttäjän tiedot Trinnon palveluun:

 • Järjestelmä lähettää lisätylle käyttäjälle sähköpostiin linkin, josta hän pääsee aktivoimaan tunnuksensa ja aloittamaan koulutuksen. Yhdellä kerralla voi lisätä useammankin käyttäjän.
 • Käyttäjä voi aloittaa koulutuksen, kun haluaa.
 • Uuden käyttäjän tulee tarkistaa Roskaposti-kansio, mikäli viesti ei näy Saapuneet-kansiossa.
 • Ryhmätilaaja saa viestin, kun koulutettava on suorittanut koulutuksen loppuun.
 • Kortit postitetaan Ryhmätilaajan tietoihin määritettyyn osoitteeseen. Poikkeustapauksissa kortit voidaan postittaa myös käyttäjien erityisiin ositteisiin.

RYHMÄT-sivulla näkyy montako koulutusoikeutta kussakin ryhmässä on jäljellä. Käyttäjällä voi olla useitakin ryhmiä, kuten useammalle yritykselle, toimipaikalle tai koulutukselle.

Klikkaa allaolevia otsikoita nähdäksesi lisäohjeita kustakin osiosta.

Ensin sinun tulee hankkia oikeuksia koulutukseen. Sen jälkeen voit kutsua yrityksen, yhdistyksen, tahon käyttäjiä koulutukseen.

RYHMÄT-sivulla näkyy montako koulutusoikeutta kussakin ryhmässäsi on jäljellä. Käyttäjällä voi olla useitakin ryhmiä, kuten useammalle yritykselle, toimipaikalle tai koulutukselle. Allaolevilla menetelmillä voit hankkia lisää koulutusoikeuksia.

Seuraavan ohjeen mukaisesti Ryhmätilaaja voi kutsua käyttäjiä koulutukseen tai poistaa niitä Trinnon palvelussa.

Uusia käyttäjiä voi lisätä kahdella tavalla. Joko kuvan kohdan 1. tai 2. mukaisesti.

1. menetelmä

Lisää taulukkoon koulutettavan tiedot: nimi, sähköposti ja syntymäaika.

 • Henkilön sähköpostiosoitteen ei tarvitse olla yrityksen tarjoama (matti@yritys.com), vaan se voi olla mikä tahansa ilmaispostiosoite (matti@gmail.com). Kunhan se on käyttäjän henkilökohtainen.
 • Syntymäaika tulisi olla muodossa: pp.kk.vvvv

Voit lisätä yhden tai useamman käyttäjän kerrallaan. Lisää rivejä saat Toiminto-sarakkeen Plus-merkistä.

Lopuksi paina Lähetä -painonappia. Nyt järjestelmä lähettää lisäämillesi henkilöille kutsun aktivoida tunnuksensa, jonka jälkeen he voivat heti aloittaa koulutuksen.

Trinno verkkokoulutus verkkokauppa ostaminen toiselle tai ryhmälle

2. menetelmä

Käyttäjiä voi lisätä myös käyttäen Excelin CSV-formaatin taulukkoa. CSV-tiedostolle löytyy malli kuvan mukaisesti klikkaamalla Lataa malli csv-tiedosto(3.). Tiedoston asettelu on todella tarkkaa eikä se salli yhtään pilkku, piste tai välilyöntivirhettä. Seuraavaksi sinun tulee ladata muokkaamasi CSV-tiedosto palveluun (4.). Lopuksi paina Lataa (5.).

Trinno verkkokoulutus verkkokauppa ostaminen toiselle tai ryhmälle

Käyttäjien lisäämisestä tulee ilmoitus sivun yläreunaan:
👍 Onnistuneesti lisätyt käyttäjät ilmaistaan sivun yläosassa vihreällä.
👎  Epäonnistuneet lisäykset ilmaistaan punaisella.

Aiemmin lisätyt käyttäjät listataan ensimmäisessä taulukossa (ks. seuraava kuva).

Kuvan kohta 3. Taulukossa näkyy kaikki lisäämäsi käyttäjät:

 • Taulukosta voi tarkistaa käyttäjien nimi- ja sähköpostitiedot. Viimeisen sarakkeen POISTA-napilla voit poistaa virheellisen käyttäjän.
 • POISTA-nappi lähettää Trinnon asiakaspalveluun poistopyynnön:
  • Poistosta vapautuu yksi koulutusoikeus, mikäli poistettava käyttäjä ei ole aloittanut tai suorittanut koulutusta.
  • Poisto hyväksytään muussakin tapauksessa, mutta siitä ei vapaudu koulutusoikeutta. Poistettava käyttäjä vain poistetaan ko. ryhmästä.

Kuvan kohta 4. Kertoo montako koulutusoikeutta ryhmässä on vielä käyttämättä.

Kuvan kohta 5. Mikäli yritykselle on ostettu useita koulutuksia, niin tästä alasvetovalikosta voi valita koulutuksen, johon käyttäjiä lisätään.

RYHMÄT-sivun alussa on kuvan mukainen painonappi. Tämä avaa lisätietosivun uuteen välilehteen.

Kyseisellä sivulla näet kaikki hallinnoimasi Ryhmät ja niiden Toiminnot perässä. Ryhmän perässä on kuvan mukaiset kolme toimintoa, joista alla lisää.

KÄYTTÄJÄLISTAUS

Tämä listaa kaikki ryhmäsi käyttäjät, joiden tietoja voit käydä yksitellen läpi.

Jokaisen perässä on Raportoi -linkki, josta näet yksittäisen käyttäjän kyseisen koulutuksen suoritustiedot:

1. Koulutuksen tila (Ei aloitettu, Käynnissä, Suoritettu loppuun).
2. Montako osiota käyttäjä on suorittanut.
3. Koska käyttäjä on saanut koulutusoikeuden.
4. Todistus on nähtävillä, kun käyttäjä on suorittanut koulutuksen kokonaan. Todistuksessa näkyy päivämäärä, milloin koulutus on suoritettu loppuun.

VIE EDISTYMINEN

Tulostaa kaikkien ryhmäsi käyttäjien tiedot Excel taulukkoon (CSV).

 • Taulukon luettavuus on haastava, mutta ensimmäisen rivin termeistä voit päätellä mitä kukin termi tarkoittaa.
 • Käyttäjien tiedot ovat seuraavilla riveillä.

Alla on kuvakaappaus CSV-taulukosta. Eli taulukosta saatavan tiedon mukaan: Timo Rinnolla on oikeus Hätäensiapu 4 t teoria -koulutukseen, mutta hän ei ole aloittanutkaan kyseistä koulutusta.

CSV-taulukot eivät tue tässä kohtaa skandinaavisia merkkejä (ä ja ö kirjaimet). Kurssin nimi onkin käsin korjattu oheiseen kuvakaappaukseen.

Taulukon termit suomeksi:

user_id             =  Käyttäjän Trinno ID
total_steps         =  Oppituntien lkm.
name                =  Käyttäjän nimi
completed_steps     =  Suoritettujen oppituntien lkm.
email               =  Käyttäjän sähköpostios.
course_completed    =  Koulutus suoritettu: YES/NO
course_id           =  Kurssin ID
course_completed_on =  Koulutuksen suoritus pvm.
course_title        =  Kurssin nimi
lesson_completed_1  =  Suoritetun oppitunnin nimi. Oppituntien lkm vaihtelee koulutuksittain.

VIE TULOKSET

Ei käytössä.

Tässä muutamia vinkkejä Ryhmätilaajalle:

 1. Jos koulutukseen kutsuttu henkilö ei löydä sähköposteistaan kutsua, ohjaa hänet tarkistamaan Roskapostikansion sisältö. Joskus sähköpostipalvelun roskapostisuodatin merkitsee kaikki palveluiden lähettämät sähköpostit roskapostiksi.
 2. Jos käyttäjä ei löydä kutsua Roskapostikansiosta, suosittele häntä tilaamaan Trinnon kirjautumissivulta itselleen uusi salasana. Hänen tulee käyttää siinä Trinnon palvelussa käytettyä sähköpostiosoitetta.
 3. Jos haluat poistaa käyttäjän ryhmästä painamalla ryhmätilaukset-sivun ensimmäisen taulukon Poista-painiketta. Jokaisen käyttäjän rivillä on oma Poista-nappinsa. Painamalla sitä teet käyttäjästä poistopyynnön. Trinnon Asiakaspalvelu saa asiasta tiedotteen, jonka he tarkistavat ja käsittelevät. Tämän jälkeen Ryhmätilaaja saa asiasta sähköpostin. Poistosta vapautuu yksi käyttöoikeus kyseiseen koulutukseen, jos poistettava käyttäjä ei ole aloittanut koulutusta. Muussa tapauksessa käyttäjän poistaminen on vain esteettinen toimenpide. Koulutuksen suorittaneen käyttäjän poistaminen ei poista käyttäjää Trinnon palvelusta vaan hänen tietonsa säilyvät ennallaan.
 4. Jos käyttäjällä koulutus jumittaa eikä siitä pääse eteenpäin. Tällöin pitää poistaa kyseisen selaine evästeet, uudelleen käynnistää selain tai koko laite. Asiakaspalveluun voi olla tarvittaessa yhteydessä.

KÄYTTÄJILLE

Täyttämällä Tilaa uusi kortti -kaavakkeen saat uuden kortin vanhoilla tiedoillasi.

Siihen asti voit käyttää todistusta koulutussuorituksesi todentamiseen. Avaa Trinnon sivut, kirjaudu ja mene MINÄ -sivulle (vaatii sisäänkirjautumisen) ja valitse suoritetun koulutuksen todistus.

Kun kirjaudut Trinno.fi -sivustolle, niin sinut ohjataan MINÄ-sivulle (sivulle pääsee vain sisäänkirjautuneena). Valitse Jatka keskeneräistä koulutustasi. Muista aina kirjautua ulos järjestelmästä, kun vaihdat laitetta. Laitteen vaihtaminen tulee tehdä oppitunnin vaihtuessa.

Klikkaamalla Tulokset -kohtaa käyttäjä pääsee tentin tuloksistapois ja jatkamaan seuraavalle oppitunnille. Tästä voit katsoa tarkemman ohjeen.

Yleisimmillä laitteilla, joissa on internetyhteys ja verkkoselain, mm. tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Suosittelemme käyttämään Google Chrome-selainta.

Kun kirjaudut Trinno.fi -sivustolle, niin sinut ohjataan MINÄ-sivulle (sivulle pääsee vain sisäänkirjautuneena). Tämän sivun Sinun koulutukset -otsikon alta löydät kaikki ne koulutukset, joihin sinulla on käyttöoikeus.

Kun kirjaudut Trinno.fi -sivustolle, niin sinut ohjataan MINÄ-sivulle (sivulle pääsee vain sisäänkirjautuneena). Tämän sivun Sinun koulutukset -otsikon alta löydät kaikki ne koulutukset joihin sinulla on käyttöoikeus.

Koulutukset ovat käytävissä ja kerrattavissa ko. koulutuksen ostopäivästä koulutuksen voimassaolon ajan. Aika vaihtelee koulutuksittain.

Salasana pitää olla täsmällisesti sama kuin järjestelmän lähettämässä sähköpostissa, isot ja pienet kirjaimet, erikoismerkit jne. Salasanan voi myös kopioida sähköpostista ja liittää sille varattuun kenttään.

Katso ohjeet salasanan vaihtoon Ohjeita -sivulta.

Jos et kuitenkaan pysty kirjautumaan ota yhteyttä meihin.

OHJEITA KAIKILLE

Tässä vielä muutama perusohje