Ryhmätilaaja hallinnoi yrityksen käyttäjiä Trinnon palvelussa. Eli kutsua ja poistaa käyttäjiä yrityksen ryhmästä.

Ryhmätilaajalla on myös oikeudet seurata ryhmän käyttäjien etenemää koulutuksissa. Niitä pääset käymään läpi Siirry raportointiin tästä -painonapin avaamalla välilehdellä.

Ryhmätilaajan lisättyä käyttäjän tiedot Trinnon palveluun:

 • Järjestelmä lähettää lisätylle käyttäjälle sähköpostiin linkin, josta hän pääsee aktivoimaan tunnuksensa ja aloittamaan koulutuksen. Yhdellä kerralla voi lisätä useammankin käyttäjän.
 • Käyttäjä voi aloittaa koulutuksen, kun haluaa.
 • Uuden käyttäjän tulee tarkistaa Roskaposti-kansio, mikäli viesti ei näy Saapuneet-kansiossa.
 • Ryhmätilaaja saa viestin, kun koulutettava on suorittanut koulutuksen loppuun.
 • Kortit postitetaan Ryhmätilaajan tietoihin määritettyyn osoitteeseen. Poikkeustapauksissa kortit voidaan postittaa myös käyttäjien erityisiin ositteisiin.

Täältä löydät lisää ohjeita Ryhmätilaajan ja käyttäjän ohjeistukseen ym. trinno.fi/ohjeita. Ja aina voit pyytää apua asiakaspalvelustamme trinno.fi/yhteystiedot. Laskutusasiakas voi hankkia lisää koulutuksia oheiselta sivulta tai ottamalla yhteyttä Asiakaspalveluumme. Verkkokaupasta kaikki voivat ostaa koulutuksia itsenäisesti ilman mitään viiveitä.

Klikkaa allaolevia otsikoita nähdäksesi lisäohjeita kustakin osiosta.

Seuraavan ohjeen mukaisesti Ryhmätilaaja voi kutsua käyttäjiä koulutukseen tai poistaa niitä Trinnon palvelussa.

Trinno verkkokoulutus ryhmätilaajasivu

Uudet käyttäjät lisätään jälkimmäiseen taulukkoon (ks. seuraava kuva).

Kuvan kohta 1. Lisää taulukkoon koulutettavan tiedot: nimi, sähköposti ja syntymäaika.

 • Henkilön sähköpostiosoitteen ei tarvitse olla yrityksen tarjoama (matti@yritys.com), vaan se voi olla mikä tahansa ilmaispostiosoite (matti@gmail.com). Kunhan se on käyttäjän henkilökohtainen.
 • Syntymäaika tulisi olla muodossa: pp.kk.vvvv

Trinno verkkokoulutus ryhmätilaajasivuLisää taulukkoon uuden rivin. Näin voit samanaikaisesti lisätä yhden tai useamman käyttäjän.

Trinno verkkokoulutus ryhmätilaajasivuLisää käyttäjät järjestelmään ja lähettää heille sähköpostilla kutsun koulutukseen.

 • Käyttäjien lisäämisestä tulee ilmoitus sivun yläreunaan:
  👍 Onnistuneesti lisätyt käyttäjät ilmaistaan sivun yläosassa vihreällä.
  👎  Epäonnistuneet lisäykset ilmaistaan punaisella.

Kuvan kohta 2. Käyttäjiä voi lisätä myös käyttäen Excelin CSV-formaatin taulukkoa. Kyseiselle tiedostolle löytyy malli kuvan mukaisesti klikkaamalla Lataa malli csv-tiedosto. Tiedoston asettelu on todella tarkkaa eikä se tue skandinaavisia merkkejä (”ääkkösiä”).

Trinno verkkokoulutus ryhmätilaajasivu 2-3

Aiemmin lisätyt käyttäjät listataan ensimmäisessä taulukossa (ks. seuraava kuva).

Kuvan kohta 3. Taulukossa näkyy kaikki lisäämäsi käyttäjät:

 • Taulukosta voi tarkistaa käyttäjien nimi- ja sähköpostitiedot. Viimeisen sarakkeen POISTA-napilla voit poistaa virheellisen käyttäjän.
 • POISTA-nappi lähettää Trinnon asiakaspalveluun poistopyynnön:
  • Poistosta vapautuu yksi koulutusoikeus, mikäli poistettava käyttäjä ei ole aloittanut tai suorittanut koulutusta.
  • Poisto hyväksytään muussakin tapauksessa, mutta siitä ei vapaudu koulutusoikeutta. Poistettava käyttäjä vain poistetaan ko. ryhmästä.

Kuvan kohta 4. Kertoo montako koulutusoikeutta ryhmässä on vielä käyttämättä.

Kuvan kohta 5. Mikäli yritykselle on ostettu useita koulutuksia, niin tästä alasvetovalikosta voi valita koulutuksen, johon käyttäjiä lisätään.

Trinno verkkokoulutus ryhmätilaajasivu

Klikkaa sivun alussa olevaa painonappia:

Trinno verkkokoulutus Siirry raportointiin tästä painonappi

Uudella välilehdellä näet kaikki ryhmät, joita sinä hallinnoit ja niiden perässä:

Trinno verkkokoulutus Käyttäjien raportointi

Listaa käyttäjät:

Tämä listaa kaikki ryhmäsi käyttäjät. Jokaisen perässä on Raportoi -linkki, josta näet käyttäjän kyseisen koulutuksen suoritustiedot:

 1. Koulutuksen tila (Ei aloitettu, Käynnissä, Suoritettu loppuun).
 2. Montako osiota käyttäjä on suorittanut.
 3. Koska käyttäjä on saanut koulutusoikeuden.
 4. Todistus on nähtävillä, kun käyttäjä on suorittanut koulutuksen kokonaan. Todistuksessa näkyy päivämäärä, milloin koulutus on suoritettu loppuun.
Trinno verkkokoulutus Käyttäjien raportointi

Vie eteneminen:

Tulostaa käyttäjien tiedot Excel taulukkoon (.CSV).

Vie tulokset:

Ei käytössä.

Tässä muutamia vinkkejä Ryhmätilaajalle:

 1. Jos koulutukseen kutsuttu henkilö ei löydä sähköposteistaan kutsua, ohjaa hänet tarkistamaan Roskapostikansion sisältö. Joskus sähköpostipalvelun roskapostisuodatin merkitsee kaikki palveluiden lähettämät sähköpostit roskapostiksi.
 2. Jos käyttäjä ei löydä kutsua Roskapostikansiosta, suosittele häntä tilaamaan Trinnon kirjautumissivulta itselleen uusi salasana. Hänen tulee käyttää siinä Trinnon palvelussa käytettyä sähköpostiosoitetta.
 3. Jos haluat poistaa käyttäjän ryhmästä painamalla ryhmätilaukset-sivun ensimmäisen taulukon Poista-painiketta. Jokaisen käyttäjän rivillä on oma Poista-nappinsa. Painamalla sitä teet käyttäjästä poistopyynnön. Trinnon Asiakaspalvelu saa asiasta tiedotteen, jonka he tarkistavat ja käsittelevät. Tämän jälkeen Ryhmätilaaja saa asiasta sähköpostin. Poistosta vapautuu yksi käyttöoikeus kyseiseen koulutukseen, jos poistettava käyttäjä ei ole aloittanut koulutusta. Muussa tapauksessa käyttäjän poistaminen on vain esteettinen toimenpide. Koulutuksen suorittaneen käyttäjän poistaminen ei poista käyttäjää Trinnon palvelusta vaan hänen tietonsa säilyvät ennallaan.
 4. Jos käyttäjällä koulutus jumittaa eikä siitä pääse eteenpäin. Tällöin pitää poistaa kyseisen selaine evästeet, uudelleen käynnistää selain tai koko laite. Asiakaspalveluun voi olla tarvittaessa yhteydessä.